Din hjerne skal også motioneres

rubiks-terning

Her på siden skriver vi med jævne mellemrum, om emner som omhandler fysisk form – hvordan du opnår drømme fysikken, hvad fordelene er ved en god fysik og meget andet. Men vi må ej forglemme, at det ikke kun handler om at vedligeholde en god fysisk form, hjernen skal nemlig også motioneres regelmæssigt. Her vil jeg fortælle lidt om hvad det indebærer, hvad fordelene er og hvordan du gør i praksis.

Hvorfor er det vigtigt?

Vi mennesker er generelt kendt for at være vanedyr som følger faste rutiner. Ulempen ved at have for mange rutiner er, at hjernen bliver doven i og med at den mere eller mindre kører på autopilot, når disse daglige gøremål udføres. Hvis du ikke er opmærksom på at motionere din hjerne og holde den “spændstig”, risikerer det at gå udover din indlæringsevne. Når du regelmæsigt tillærer dig nye ting, vænner du hjernen til det, hvilket også betyder, at den bliver bedre til det – ligesom du bliver bedre til en sport, når du træner den regelmæssigt.

Så hvad er fordelene?

Som jeg allerede har været inde på, styrker du hjernens indlæringsevne, hvilket gør det lettere for dig at tilegne dig nye egenskaber og kompetencer. Når du motionerer hjernen hjælper det til at du opretholder et godt mentalt helbred – hvilket kan betyde at du ikke er ligeså tilbøjelig til at stresse over ting.

Sådan gør du i praksis

En metode hvorpå du kan træne din hjerne, er ved at bryde dine rutiner. Dette kan du eksempelvis gøre, ved at prøve at tage en anden rute hjem fra arbejde, som du ikke kender så godt, eller skift den sædvanlige playliste ud, med en podcast. En anden metode til at aktivere hjernen, er ved at lære helt nye ting. Lær fem gloser på et fremmedsprog, lær at stå på skateboard, bliv klogere på søgemaskineoptimering. Uanset om du sætter dig for at lære noget, som du kan bruge i arbejdsmæssig øjemed, eller noget du blot lærer for fornøjelsens skyld – vil det med sikkerhed komme dig til gode. Så er det bare med at finde ud af, hvad der skal ske!