Vi går en hård tid i møde

hus

Vi er ved at gå en tid i møde, med mere regn og slud. Og dit hus er derfor også mere udsat for diverse skader både indvendig og udvendig. Men det kan for mange husejere være et lidt uoverskueligt projekt, lige at vide hvor man skal sætte ind og hvor man skal lægge sit fokus.

Vi vil derfor gerne give dig nogle gode råd så du for eksempel undgår fugt i din kælder eller andre steder i dit hus. Da fugt kan have fatale følger, og kan blive en kæmpe omkostning viser du ikke fanger det i tide.

Hvad kan du gøre for at undgå fugt?

Det første du skal have fokus på er hvordan dit hus ser ud når du kigger på det. Er der for eksempel revner eller store huller? Hvis dette er tilfælde fungere det så som et åbent sår på armen. Det er derfor vigtigt at der kommer plaster på så der ikke kan komme snavs ind.

Derudover kan du se om dine tagrender er i orden, eller om de er fyldt med blade diverse steder. Det er vigtigt at du tømmer dem, så vandet ikke stopper til og flyder over. Blade kan nemlig også være med til at holde på fugten, så den ikke forsvinder igen. På samme måde som mus på dit tag fungerer.

Noget andet vigtigt er en god udluftning og indeklima, således at hvis der er fugtigt at det kan slippe ud igen. Hav derfor fokus på at udlufte hele året rundt. Dog skal du være opmærksom på i hvilke tidsrum du vælger at gøre det på. Om sommeren er det eksempelvis bedst at lufte i de tidlige morgentimer eller aftentimer, så ikke der kommer så meget varm luft ind.

Hvis nu uheldet skulle være ude og du har problemer med fugt i dit hus, kan det være en god ide at at forhøre dig med et professionelt team, der kan hjælpe dig af med dit problem. Du kan læse mere på hjemmesiden fjern-fugt.dk om hvordan du slipper af med fugtproblemer i din bolig.