“Det er så nemt at være atlet…”

 

fitness-atlet

Som bikini fitness atlet må man lægge øre til en del fordomme. Det er lidt en uskreven regel, at når du stiller dig på scenen kun iført bikini, må du også kunne tage de knubs, som folk skulle ønske at give dig. Janteloven lever i al bedste velgående, når det kommer til at være stolt af den krop, som man har kæmpet så hårdt for.  

Folk glemmer, at selv en atlet kan blive usikker på sig selv og sin krop. Hvis man var så hamrende tilfreds med sit ydre, hvorfor så bruge små tyve timer hver uge i et ildelugtende træningscenter? Ikke desto mindre, glemmer folk også, at vejen til scenen er lang og sej, og at den faktisk kan nås uden snyd.

I dette indlæg vil jeg belyse to ud af de mange fordomme, man som atlet møder på sin vej.

“Du er garanteret dopet”

Forestil dig, at du har svedt som en gris de sidste mange måneder op til en konkurrence. Du har vrikket om et utal af gange i dine højhælede disco-stilletter, som du overhovedet ikke kan gå i, og din hud stinker af spraytan. Alligevel er der nogle, som tillader sig at tro, at du har snydt. Det er lidt ligesom at være tilbage på skolebænken, hvor lærerens dømmende blik straks fortæller, at nogle i rummet har fusket med lektierne.

Det kan virke meget fornærmende at skulle stå model til andre folks dømmende blikke, som tydeligt bevis på, at de mistænker dig for doping. Ja, der er piger i denne branche som tyer til midler som testosteron tilskud, men man kan faktisk godt blive atlet uden brug af sådanne midler.

De, som vælger sprøjten frem for et ekstra træningssæt, er dog også nemme at genkende. Underholdningsniveauet når nye højder, når man står presset sammen i et omklædningsrum, omgivet af piger med dybe stemmer, hårtab og skægvækst.

 

atlet-fitness

“Det tager vel kun et par måneder”

Det er helt vildt lækkert at se, at der er stigende interesse for feltet bikini fitness. Dog er det også super tarveligt og trættende at opleve piger på de sociale medier, som genstarter deres forvandlingsproces hver mandag, da lørdagen endnu engang endte med vodka og junk.

Noget som virkelig kommer bag på mange nybegyndere er, hvor meget tid det tager at træne op til en konkurrence, og hvor mange sociale arrangementer man i perioder må vælge fra. Det kræver en ualmindelig rygrad at sige nej til caféture og vilde aftener i byen til fordel for at stå og svede alene i centret.

På trods af fordommene er bikini fitness altså en ekstremsport, hvortil interessen er voksende. Det forstår man godt. Selvom det kan være yderst stressende konstant at holde styr på vægt, fedtprocent og muskelmasse, er det altså også en fantastisk følelse, at se de resultater som vægten og spejlet præsentere for dig. Det kick som det giver at stå på scenen, bør alle opleve, også selvom kampen dertil ikke er en dans på roser.