Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve

indbrud

Danmark er et land, hvor der hvert år bliver begået mange indbrud. Ifølge statistikker er Danmark det land i Norden med flest indbrud per indbygger. Ser man derudover på Danmarks placering sammenlignet med Europa, er Danmarks placering heller ikke god. Danmark er nemlig det andet mest indbrudsramte land i Europa, som kun er overgået af Grækenland. Det høje antal af indbrud kan skyldes flere ting. Først og fremmest har vi danskere generelt mange værdier i vores hjem, som naturligvis er attraktive for indbrudstyvene. Ydermere føler vi danskere os ganske trygge i vores hjem. Det er en rigtig positiv ting, men når det kommer til sikkerheden i vores hjem, er den ikke i top grundet dette. Vi danskere kan have en tendens til at være en smule naive, og først få sikret vores hjem mod indbrud, når det er for sent. Der er derfor flere ting du kan gøre, for at undgå indbrud i dit hjem.

Sørg for at dit hjem er sikret

At have indbrud i sit hjem er en oplevelse, som alle ønsker at være foruden. Det er en ubehagelig oplevelse, at fremmede mennesker har været rundt i ens hjem, kigget i ens personlige ting. Man føler sig personligt krænket, og tanken er meget ubehagelig. Vi frygter alle at komme hjem til et hus, hvor der har været begået indbrud. Der er derfor flere ting du selv kan gøre, for at sikre dit hjem mod indbrudstyve. Derudover kan det få dig til at føle dig mere tryg i dit eget hjem, end du måske er i forvejen. Følgende punkter er gode råd til, hvordan dit hjem bliver mere sikkert:

  • Sørg for at tjekke døre og vinduer i huset. Her bør du have låse på. Nogle låse er bedre end andre, og det er derfor værd at tjekke, hvor gode dine låse er.
  • Du kan installere en alarm i hjemmet, som flere danskere vælger. Dette kan være med til at skræmme indbrudstyvene væk og måske fravælge dit hjem.
  • Sørg for at alle døre og vinduer er lukket, når du forlader hjemmet
  • Du bør gemme værdifulde ejendele, når du forlader hjemmet. De må ikke være synlige i vinduet. Du kan evt. gemme dem i en boks, hvor du sætter en hængelås på, og gemmer det godt væk.
  • Når du forlader hjemmet, bør du forlade det, så det ligner, at der er nogle hjemme. Tænd evt. radio eller TV, lad lidt lys stå tændt og stil tallerkener og glas på bordet.
  • Skriv aldrig på Facebook eller andre steder online, når du er ude og rejse eller væk fra huset i længere tid. Disse oplysninger kan nemt indfanges.
  • Aftal med dine naboer, at I holder øje med hinandens hjem, når ikke i er hjemme.

Mangler du gode råd eller redskaber til sikring af dit hjem, kan du kontakte BilligSikring.dk. Udover at de tilbyder en masse gode produkter, er de godkendt af forsikringsselskaber, og kan give dig de bedste råd med på vejen.