Vild med sprog og sport? Søg idrætsstipendium i USA

Med et idrætsstipendium til et college i USA, har du mulighed for at dyrke din sport på højt plan samtidig med du passer dine studier og ikke mindst styrker dine sproglige kompetencer. Et idrætsstipendium er for dig, der drømmer om at dyrke sport på professionelt plan men samtidig er bogligt stærk og kan passe dine studier.

Hvem kan søge

Et idrætsstipendium kan søges for et år ad gangen. Beløbet, der kan søges, varierer fra år til år, men der er reelt mulighed for, at du kan få alle dine udgifter dækket, herunder udgifter til bolig og til studiet så som bøger og skolepenge samt, hvad du måtte have brug for af udstyr til din sport.
Det betyder altså, at du kan få finansieret store dele af din uddannelse og undgå studiegæld.

Idrætsstipendiet er typisk for unge mellem 18-24 år, der læser på bachelorniveau. Når du har fundet det college du gerne vil ansøge, er det en god idé at kontakte træneren på det pågældende college så tidligt som muligt i ansøgningsprocessen. Fortæl træneren om dig selv og om din træning herhjemme. Send ham et sports-cv, hvor du redegør for dine sportslige præstationer og sender andre relevante oplysninger.

Vil du gerne have at dine vigtige dokumenter oversættes professionelt, så du bliver taget så seriøst som muligt, kan du overveje at lade et professionelt oversættelsesbureau oversætte dem for dig. Send også gerne billeder og videomateriale og aftal med din nuværende træner, at college-træneren må kontakte ham.

Du kan søge stipendium til mange sportsgrene

Der findes rigtig mange forskellige sportsgrene, som du har mulighed for at søge sportsstipendium til, her kan du se nogle få udvalgt:

  • Amerikans fodbold
  • Basketball
  • ishockey
  • Volleyball
  • Vandpolo
  • Svømning
  • Gymnastik

Når du vil søge, skal du i første omgang tage højde for to ting: tilbyder det pågældende college den sportsgren du dyrker, og kan du tilmelde dig fag, der er relevante for din uddannelse. Efterfølgende skal du både søge om optagelse på uddannelsen og søge om idrætsstipendiet ved college-træneren.

Sådan søger du idrætsstipendium.

Venner og erfaringer for livet

På et sportscollege får du mulighed for at konkurrere i din sport på højt plan under stor bevågenhed fra andre og fra medier. I USA tager man collegesport meget seriøst. Derudover får du med garanti nye venskaber og oplevelser for livet.

Du lærer ligeledes engelsk på et højt niveau, da alt selvfølgelig foregår på engelsk i skrift og tale. Denne erfaring er rigtig god at have med sig videre i erhvervslivet uanset, om du vælger en karriere i Danmark eller i udlandet, hvilket du måske har fået mod på, efter dine oplevelser med et sportscollege.