Motiver din træning, træn op til noget

tanzania bjergbestigningAt træne er super godt for både krop og sind, og vi er faktisk blevet bedre og bedre til at holde os igang. For nogle er det desværre kun i perioder, og det skulle jo gerne holde i længere tid. For mange er det motivationen der er problemet, og denne dræber kan virkelig gøre noget ved humøret, i en negativ retning. 

I starten handler det om at man kommer igang, men når det bliver en rutine, kan det godt dø lidt ud igen. Her kan man så begynde at tvivle på, hvorfor man egentlig træner, og hvornår der kommer forbredringer og hvilke. Det er meget vigtigt at man ikke ser det som en pligt, men udnytter den energi man skaber.

For nogle handler det om at slå sine egne tider, og dette er som regel også en meget effektiv måde, men hvornår ved man hvornår det er nok? Hvorfor ikke begynde at træne op til noget, på den måde får man sat sig et noget anderledes mål, både et hvor man kan slå sin egen tid, og derudover også andres.

Hav noget at træn op til

Sæt dig for at kunne deltage i et eventuelt motionstævne. Enten noget vægtløftning eller mere cardio som for eksempel en iromman. Det kan virke uoverskueligt, men det gælder også at have det som et endeligt mål, måske 1-2 år ud i fremtiden. Men man skal jo heller ikke gå død i mellemtiden.

Derfor kan man have en masse mindre mål undervejs. Det kan være et maraton, det kan være triatlon eller ligende, hvor du bruger samme teknikker og sportsgrene så du både træner op, samtidigt med du har noget at bruge det til undervejs. Det skal dog også være noget man gider.

Er man ikke så meget til de typer, men hellere vil ud og bruge kroppen på en anden måde, kan man overveje trekking, bjergbestigning eller anden mere friluftsaktivitet. Flere steder i verden kan man disse ting, på safaritanzania.dk er der blandt andet både guides og beskrivelser for at bestige Kilimanjaro.

Helt grundlæggende handler det om at dyrke noget man kan finde motivitation i. Kan man ikke lide at løbe, bør man ikke kaste sig ud i noget triatlon, men man kan istedet prøve med svømning for at få den samme cardio ind. Er man ikke så god til at tage op i træningscentret og bruge maskiner og vægte, kan man tage brug af holdtræning.