6 tips til at optimere din træning og kom i bedre form

ung dame der træner

Vil du gerne i bedre form, men mangler du den rette motivation, ikke kan finde tiden til træningen i i travle arbejdsuge eller føler du at du ikke den rette viden til at træne rigtigt?.  Her får du 6 gode tips til at optimere din træning og komme i bedre form på relativt kort tid.

1. Sæt tid af til træning: Har du ikke tid til at træne? Dette er ofte bare et spørgsmål om rigtig protiering. Hvis dine kollegaer, venner eller sågar din familie ikke kan forstå hvorfor du bruger til på træning, fremfor at bruge tid på hvad de mener er vigtigt, så hold træningen for dig selv – men put dine træningstider i en kalender. På denne måde, har du nemmere ved at sige fra, hvis du bliver inviteret til et arrangement, uden de bliver sure, fordi du bare kan sige du har en anden aftale.

2. Hold det interessant: Nogle mennesker er bedre end andre til at følge en rutine, men hvis din  opmærksomhedsspændvidde er på størrelse med en abes, er det en god ide at jævnligt opfriske dine træningsrutiner for at holde det interessant. 

3. Prøv slowmotion: Træning der udføres i et langsommer tempo, kan ofte være et godt alternativ til din normale træningsrutine. Denne form for træning skåner også dine led og knæ så de ikke heletiden er under pres.

4. Bedøm rejsetiden: Hvis du har besluttet dig at blive medlem af et fitnesscenter, så er det vigtigt at centeret befinder sig inden for en radius af 15 minutters køretid. Hvis dit center ligger længere væk, så falder motivationen til træning dramatisk.

5. Spred din træning ud: Træner man hele kroppen på en gang kan det godt blive for udmattede for kroppen og din tid. Derfor er det en god ide at sprede din træning i kortere sessioner og fokusere på forskellige dele af kroppen.

6. Briller og kontaktlinser: Hvis du andvender briller eller kontaktlinser bør du overveje laserbehandling. Kontaktlinsker og briller er en stor hindring i hverdagen og til træningen, er det endnu værre.