Iskold sport!

Hvis du er til sport, så tilbyder Grønland et twist på de mest kendte sportsgrene. Du kan blandt andet få et hundeslædekørekort, dykke i Grønlands kolde havområder, komme på heliskiing, tag på fisketur, ro i kajak , køre på snescooter, gå på jagt og sidst men ikke mindst komme på bjergbestigning.

På verdens største ø, har du mulighed for, at udøve et hav af forskellige sports aktiviteter. Nogle af dem kræver større respekt end andre. Øen byder på en sportsgren for en hver smag. Nogle af dem kender du måske hjemmefra, hvor andre kun kan opleves på Grønland.

Hundeslædekørsel på Grønland

Hvis du vil ud og opleve Grønlands smukke landskab uden moderne teknologi, så kan du komme på hundeslædekørsel. Her får du en unik mulighed for, at blive et med naturen. Du kan vælge at komme med som passager, eller erhverve et hundeslædekørkort og få lov til at styre din egen slæde af hunde. Et hundeslædekørekort er ikke dyrt, og kræver kun få dags oplæring. Det er dog meget vigtigt, at du lære hvordan en slæde fungere, hvad du skal gøre, og hvordan du styrer dine hunde. Det mest krævende, er netop oplæring i hunde adfærd. Når det hele så er på plads, for du et af hverdens mest unikke oplevelse, hvor du går i et med naturen.

Dykning på Grønland

Du har sikkert prøvet at dykke i poolen eller på din ferie sydpå, men på Grønland, er det en hel anden oplevelse. Du komme ned i iskoldt vand, og skal lærer at mestre din kropsvarme. Under vandet, har du mulighed for at se nogle af de mest utrolige “isbjerge”. Toppen af isbjerget, får en helt anden betydning på Grønland.

Heliskiing på Grønland

Når du har dykket, og set bunden af isbjerget, så var det måske noget med at komme på toppen? Heliskiing, går i alt sin enkelthed ud på, at stå på ski eller snowboard fra toppen af uberørte isbjerge. Du bliver føjet op på toppen i helikopter, og får en helt unik oplevelse, når du skal ned af bjerget på uberørt sne.

Isfiskeri på Grønland

Isfiskeri på Grønland

Når du skal fiske på Grønland, så kan du vælge mellem en traditionel fisketur på kysten, kutteren, eller unikt for Grønland, isfiskeri. Ved isfiskeri, bores der et hul i isen, hvorefter du starter med at fiske. Hullet er ikke særlig stort, og kræver ikke traditionelt fiskeudstyr. Oftest er fiskestanken lille eller helt erstattet med et hjul, line og en krog. Det kræver ikke den helt stor udstyrs-pakke, men stadig samme tålmodighed.

Ro i kajak på Grønland

Du kan også sejle rundt på åbent hav og opleve dyrklivet fra kajak. Fra havet får du også rig mulighed for at se nogle af Grønlands største isbjerge. Det er en unik oplevelse, som kræver forsigtighed. Hvis du falder i vandet, så er der langt til nærmeste hospital. Du skal derfor lytte til din instruktør/guide og fører dig forsigtigt frem mellem de mange isflager.

Tag på klatring og bjergbestigning på Grønland

Hvis du er til mere ekstreme sportsgrene, så kan du altid komme på toppen af et bjerg med egen rugbrødsmotor. Der er mange muligheder for klatring og bjergbestigning på Grønland. Hvis du ingen erfaring har, så skal du være opmærksom på den farer bjergbestigning udgør. Heldigvis, så byder øen på bjerge af forskellige sværhedsgrader og derfor en oplevelse de fleste kan komme på.

Køre på snescooter på Grønland

Hvis du er til fart over feltet, så har du også mulighed for at udleje snescooter på Grønland. De udlejes oftest i vinter månederne, som går fra november til februar.  Da der ikke er mange forhindringer på Grønland, så som træer, så har du mulighed for at køre rigtig stærkt. Du skal dog være opmærksom på, at i de byer hvor der er hundeslædekørsel, må snescooter oftest ikke køre i de samme spor.

Tag på jagt på Grønland

Du kan også tag på jagt. Her har du mulighed for at skyde nogle af øens største dyr, som sælen, moskusoksen eller rensdyret. Disse jagtyper, forbindes oftest med trofæjagt. Du har også mulighed for at komme på småvildtjagt, som byder på sne harer og ryper.

Som du nok kan se, så byder Grønland på mange oplevelser, og ikke mindst sportsgrene. Der er noget for enhver smag! Hvis du har lyst til at vide mere, så hop ind på Greenland.com, hvor du finder alle de informationer du har brug for.