Er lederevner altafgørende i holdsport

Motivering af spillerne er vigtigt for ledere

Man ser det indenfor alle grene af holdsport: Hvis holdet præsterer på et niveau, der ligger under de forventninger, der er til holdet, så fyres træneren. Det er klassisk at man forventer at ny inspiration fra en ny træner, kan ændre spillet på banen. Nogle gange lykkedes det, men det sker ligeså tit, at krisen fortsætter efter trænerskiftet. Så spørgsmålet er om det kan betale sig, at fyre træneren og erstatte ham med en anden, når man ved at det medfører dobbelte træneromkostninger i en periode.

Lederudvikling kan være vejen frem

Ved hjælp af værktøjer, der på engelsk går under “leadership development“, kan træneren udvikle sine ledelsesmæssige evner, hvilket kan bane vejen for bedre spillerpræstationer. Nogle trænere er fødte ledere og for dem er det ikke så relevant med lederudvikling, men det kan det være for mange trænere. Kigger man på trænere, kan man typisk dele dem op i nogle kategorier, som danner grundlag for deres meritter. Nogle trænere er gode ledere og motivatorer, som kan få deres spillere til at yde det maksimale hver eneste gang, både til træning og til kamp. Andre trænere er kendt for at være gode analytikere, som kan fastlægge den bedste taktik fra modstander til modstander.
Den type trænere kan ofte have problemer med at motivere spillerne, hvilket i nogle tilfælde kan afhjælpes ved hjælp af assistenttrænere, som har speciale i motivation.

Få uddannet analytikeren til motivator

Har man en træner, hvis primære force ligger på det taktiske plan, kan det derfor være en god ide, at sende træneren på lederudviklingskursus, så han kan lære også at være en god leder for spillerne, hvilket kan få dem til at yde deres bedste, hver gang der er brug for det. Det kan selvfølgelig være en lang proces, og det er ikke sikkert at der er tålmodighed til at uddanne træneren, når først krisen er overstået. Derfor er det en god ide, hvis man ansætter en træner, som er stærk taktisk, at begynde at udvikle hans lederevner fra dag et. Mange af de bedste trænere i sportsverdenen er mennesker, der både er analytisk skarpe, men samtidig er dygtige til at motivere deres spillere.

I stedet for at skifte træner i tide og utide, er det altså sandsynligt at det kan betale sig med et forsøg på at udvikle den ‘perfekte’ træner, som har et bredt repertoire, og dermed kan coache på alle tænkelige parametre. Hvis det kan forlænge den gennemsnitlige ansættelsestid per træner med eksempelvis et år, vil der være mange penge at spare, for udskiftning af træneren medfører i mange tilfælde også udskiftning på andre personaleområder.