Så er vinter-OL igang!

Olympiske ringe fra vinter-OL

Efter rigtig meget snak, er der endelig kommet gang i de olympiske lege, men hvad betyder det for danske seere (udover at alt det is og sne minder en om, at man snart skal bestille tid til en undervognsbehandling)?

Danske medaljechancer

Danmark har kun vundet én medalje ved en vinterolympisk disciplin – nogensinde! Det var tilbage i 1998 i Nagano, da Helena Blach Lavrsen og co. vandt sølv i curling. Og skal Danmark have en chance for, at få OL-medaljer anno 2014, så er det curlinglandsholdene der skal præstere. Både herre og damelandsholdet ligger omkring top 5 i verden, så mulighederne eksisterer. I skrivende stund har herrelandsholdet dog tabt sin første kamp mod en af de andre “mellemnationer”, hvilket ikke taler for deres medaljechancer.

Ishockeydrengene mangler

Det er de færreste vinterdiscipliner, der fanger min opmærksom, men jeg ærgrer mig over at vi ikke fik ishockeydrengene med denne gang. Det kunne have været rigtig spændende, at se hvordan de ville klare sig med ALLE NHL-spillerne på holdet på én gang (og faktum er, at de alle er skadesfrie i øjeblikket og derfor kunne have deltaget). Sådan gik det desværre ikke og det er faktisk begrænset hvor stor opmærksom, jeg har planlagt at give vinter-OL.

Lave succeskriterier

De fleste danskere der deltager, har nemlig lave succeskriterier og det er ikke for at tage noget fra Martin Møller, som blev nummer 52 ud af 68 i gårsdagens 30 kilometer lange skiathlon. Men det giver altså ikke mig klaphatten på, at han formåede at gøre det bedre end sin seedning som nummer 62, selvom han selv var tilfreds. Hans store ambition er, at komme i top 40 på 50 kilometeren, hvilket vil være den bedste danske præstation nogensinde i den disciplin. Det er helt klart fedt for ham, hvis han kan kalde sig den bedste dansker nogensinde, men så længe han ikke engang er i nærheden af, at være i nærheden af, at han måske på en god dag, kan komme tæt på top 10, så er jeg ret ligeglad.

Spøjse kommentatorer

Det jeg har lagt mest mærke til indtil videre, er kommentatorernes indsats. Både TV2 og DR har bragt flere af de kendte sportskommentatorer ind, men hold da op, hvor er det iøjnefaldende, at de kommenterer udenfor deres normale kompetenceområder. Der bliver brugt meget tid på, at kommentere flotte dragter, snakke om sjove navne og andet, der kun perifert har forbindelse til den aktuelle sportsgren.

Endnu værre er flere af de ekspertkommentatorer, som tydeligvis ikke er vant til at være på tv, og derfor siges de mærkværdigste ting, hvis de da ikke bare gentager det kommentatoren lige har sagt. Det sidste er ikke nogen kritik, det er bare en konstatering. Selvfølgelig skal man da prøve at få nogen ind, som kender sportsgrenen indefra, og det er da heller ikke så underligt at de er nervøse. Men man kan ikke undgå at lægge mærke til det!