Træningslejren – en vigtig del på et hvert vinderhold

Selvom kalenderen viser januar måned, og sneen stadig dækker dele af det danske landskab, er superligaholdene for længst startet med deres forberedelser til forårssæsonen. Men løbeture, styrketræning og træning medg på kolde snefyldte baner er også virkeligheden for spillere, der ikke nødvendigvis spiller på allerhøjeste niveau. Men i Danmark har vi altså nu engang det klima, vi har.
Udenfor grønssværen er der et hav af muligheder for at slippe for de bidende frostgrader. Nogle tager til eksotiske øer, og kigger på brune piger i bananskørter, andre er mere til lærerige sprogrejser. Når det kommer til fodboldens verden, er det naturligvis vigtige træningslejrer under varme himmelstrøg, der ofte gør sig gældende.

God træning, godt liv

Bolden er som bekendt rund, men hvad hjælper det, når knoldede danske baner ødelægger mulighederne for at få en givende træning, hvor taktik, ball possesion og systemer skal trænes. Derfor vælger mange hold at booke tid på kunststofbaner, men hvor de først kan komme til sent om aftenen.

sprogrejser
De mest ambitiøse klubber, og det behøver ikke kun være dem fra superligaen, strikker en træningslejer sammen, der skal sikre de optimale omstændigheder i forhold til træning, men også en gedigen sammentømring af holdet, der lærer hinanden at kende på helt nye måder.

Ofte går turen til det sydlige Europa, hvor især Tyrkiet og de Kanarisker Øer er populære. Der er dog også nogle, der vælger mere ekstravagante steder som Dubai og Asien.
Det vigtigste er dog, at banerne er sublime og vejret er skønt – og så naturligvis, at der er en skøn pool på hotellet.

sprogrejser pool

For mange spillere er det nærmest højdepunktet på året. De ser frem til at komme væk fra kulden sammen med kammeraterne, og samtidig dyrke deres store hobby. Måske er det fordi, de oplever en snas af livet som professionel, hvor man træner tidligt på dagen, og derefter har en masse fritid indtil man skal træne igen sent på eftermiddagen. Fritiden bliver brugt på at hygge med gutterne, og måske en kold dukkert i poolen. Følelsen af livsnyder tilværelsen er ubeskrivelig.

Vi andre tager til takke

Ak ja, vi andre dødelige må tage til takke med at komme på træningslejer i Lalandia. Bevares, det er da bestemt et hyggeligt sted, men det er ikke helt det samme.  Vi gør i stedet en dyd ud af nødvendigheden, og fortæller vores omgangskreds, at det er dumt at bruge så mange på at tage til udlandet for at spille fodbold – alle og enhver mener, at vi blot er misundelige. De har nok ret.