Friluftsliv i Sverige

Hvis du er en af dem som elsker at være aktiv udenfor, så skulle du måske overveje at flytte til Sverige. Der er stor forskel på naturen i Sverige i forhold til i Danmark, og dermed også stor forskel på mulighederne for at dyrke udendørs sport. Sverige har et rigere dyreliv, et mere varierende terræn og essentielle vejrforhold for rigtig mange sportsgrene.

Få tilbud på flyttefirmaer som kan hjælpe dig med at flytte til Sverige.

cykel-sverige-banner-klippet-bjerge

Sport amok i Sverige

Der er rigtig lækre bjerge i Sverige. Bjergene gør det sjovere at køre på mountainbike og gør det muligt at stå på ski når der er sne. Hvis du er til cykling, men foretrækker cykelstier, så har Sverige et meget veletableret stisystem til dig og din cykel.
Der er ca. 200 skisportssteder i Sverige, og der er faciliteter for alle typer skiløb. Til de adrenalinsøgende er der altid off-pist muligheden, hvor man bl.a. kan tage til Nordsverige for at opleve den vildeste natur. Derudover er langrend en fantastisk mulighed for at nyde landskabet og måske endda også opleve nordlys fra bjergtoppen.

Er det vandsporten der er din passion så klarer Sverige også snildt den, med sine 100.000 søer, 3000 km kyststrækning og flere hundrede elve. Landet egner sig derfor godt til al slags sejlsport og især kano- og kajak-sejlads er populært, da det er en smart måde at komme rundt på.
Udover at sejle på vandet er der også rig mulighed for at fiske. Med omkring 37 forskellige arter at fiske, er der nok at gå i gang med i den fredelige natur. Hvis ikke du fanger en fisk til aftensmaden, er der rig mulighed for at dyrke jagt, som nærmest er en nationalsport i Sverige. Der findes både meget vildt og mange fuglearter som må jages i jagtsæsonen.

elg-sverige-banner-klippet-natur

Flyt da derhen

Hvis alt dette med fantastiske sportsoplevelser og vild natur lyder som noget som du godt kunne se som en hverdag – så flyt da derhen. Der er selvfølgelig nogle praktiske overvejelser forbundet med at flytte til Sverige, men selve transporten fra og til Sverige kan gå ganske hurtigt i de nye lyntoge. Som dansker kan man uden problemer flytte til Sverige og bliver registreret i folkeregistret hvis man bor der mere end et år.

De fleste mennesker vil foretrække at have deres ejendele med sig når de flytter, også når de flytter til et andet land. Det er ikke noget problem at få flyttet møbler osv. til Sverige, da der er mange flyttefirmaer som kan være behjælpelige med det. For at få et overskueligt syn på hvad mulighederne er, kan man indhente gratis tilbud fra internationalflytning.dk. Ved at indtaste hvor man skal flytte fra og til, hvor meget der skal flyttes og hvornår man skal flytte, får man tilbud fra flere forskellige flyttefirmaer hvor man så kan vælge den der passer en bedst.