Energi i klubhuset

Har dit klubhus mistet energien, eller søger du efter en ny energikilde. Så burde du prøve en luft til vand varmepumpe eller solenergi. Med de nye energikilder kan du sikre dig et miljøvenligt klubhus. Så kan du fokusere på sporten! 

Et ord som ofte bliver omtalt i sport, er energi. En atlet skal være sprængfyldt med energi for at nå sit højeste niveau. Men det er ikke kun atleten der kræver energi. Klubhuset bruger også energi. Og med nutidens fokus på drivhuseffekten, kan der ikke være tvivl om at grøn energi er det rigtige valg.

Varmepumpe

Med en ny varmepumpe kan dit klubhus hjælpe miljøet. De gamle energiløsninger har en usundt mængde af CO2 udslip. Det kan vi i fællesskab gøre noget ved. En investering i en varmepumpe, kan spare dit klubhus for en stor del af varmeregningen. De fleste klubhus tilbyder sine medlemmer et brusebad efter en træning. Det varme vand kan du også få fra en varmepumpe. I længden sparer du mange penge, og skåner samtidigt miljøet.

Solenergi

Solenergi kan også hjælpe dig med at holde klubhuset grønt. Også her sparer du mange penge i længden. Ved at installere et solcelleanlæg på taget, og udnytte solens energi, kan du på omkring 10 år spare omkostningerne af anlægget. Og da et solcelleanlæg holder op til 30 år, har du altså omkring 20 år med fortjeneste.
Du kan også tjene penge på et solcelleanlæg. Hvis du investerer i et anlæg, der producerer mere end dit klubhus bruger, kan du sælge den overskydende energi til til el-netværk. Det kunne være med til at finansiere næste års spilledragter, eller andet nyt udstyr.

Jordvarme

Et jordvarmeanlæg ligger i den dyrere ende. Men vil typisk spare dig for 50% af din varmeregning. Det siges at et jordvarmeanlæg også er indtjent efter omkring 10 år. Men efter de 10 år, er jordvarme lig med penge i lommen.
Et jordvarmeanlæg kræver typisk et vist areal i haven. Derfor kan jordvarme være en god ide til klubhus der ligger tæt op ad f.eks. fodboldbaner, da disse ofte ligger flere sammen og på et kæmpe areal. Der bores i jorden, og indføres slanger i undergrunden. Det skader ikke arealet der bruges, men man skal dog så nyt græs.

I forhold til olie, er disse energikilder meget miljøvenlige. Nogle af de grønne energikilder kan reducere dit samlede CO2 udslip med omkring 90%. Men din varmeregning kan reduceres med 80%. Det er en kæmpe besparelse på sigt, samtidigt med at være miljøvenligt.

GreenMatch.dk kan du se mere om de forskellige energikilder, og du kan bestille gratis og uforpligtende tilbud.