Få styr på fysikken

Om du er atlet på højt, eller på lavt niveau, har du brug at have fysikken i orden. De fleste sportsgrene kræver udholdenhed og fysik. Der er forskellige måder at træne på og forskellige redskaber man kan bruge. Nogle går dog igen over de fleste sportsgrene.

Fysikken er det vigtigste redskab i dagens populære sportsverden. Der bliver lagt stor vægt på at man som atlet skal være i god form for at kunne yde sit bedste. Mange bruger instrumenter som pulsure og særlige vægte til at måle sin fysik.

Se et udvalg af pulsure og vægte her

Fodbold

Som fodboldspiller er fysikken enormt vigtig. Løbekapacitet og fysisk styrke er med til at sætte en fodboldspillers niveau. Der er selvfølgelig også andre aspekter som teknik og overblik, men uden fysisk udholdenhed forsvinder disse i takt med at man bliver træt. Man ser ofte trætte spillere mod slutningen af en kamp, og det er typisk for fodboldspillere på lavere niveau, med dårlig kondition, at teknikken og overblikket forsvinder. Man har ikke kræfter til at tænke sig om og tage de rigtige beslutninger. Derfor er det ekstremt vigtigt at en fodboldspiller er i god form, så han kan yde 100% for sit hold i 90 minutter.

Håndbold

I håndbold er der også store krav til fysikken. Men kravene er lidt anderledes end til fodbold. En fodboldspiller skal yde i 90 minutter, men det er som regel i intervaller. Er bolden ikke lige i din del af banen, så hviler man kroppen mere end når man jagter den eller har den og skal flytte sig for at blive fri. I håndbold er der fart på hele tiden. Enten er du i angreb og skal bruge fysikken for at komme forbi en modstander, eller er du i forsvar og skal bruge fysikken til at hold din modstander fra at komme forbi dig. Du kommer ikke sovende forbi et forsvar i håndbold og du har ikke en chance for at stoppe en angriber hvis du tror du kan hvile i forsvaret.

Træningsmetoder

På grund af de forskellige fysiske krav til de forskellige sportsgrene, er der også forskellige træningsmetoder. Fodboldspillere træner ofte at kunne løbe og yde i langt tid med blandet tempo. Ofte i form at løbetræning hvor man løber en kort distance ofte og med nogle sekunders mellemrum.
Til de fysiske krav i håndbold bliver der ofte trænet at løbe langt med lavere tempo, og så bliver det kombineret med nogle kortere distancer hvor man sprinter. De eneste pauser du får i en håndboldkamp er når du sidder på bænken.