Fokus på aktive ferier

Det bliver mere og mere normalt at tage på aktiv ferie, i stedet for på den klassiske badeferie eller storbyferie. Det skyldes muligvis, at nogle mennesker keder sig i deres ferier, fordi det simpelthen går for langsomt, eller man laver det samme hele tiden. Mange mennesker trives bedst med afveksling, og her kan en aktiv ferie hjælpe!

Der er mange steder, der tilbyder forskellige former for aktive ferier, for eksempel Kipling og lignende rejseselskaber. Men ved du egentlig, hvad en aktiv ferie kan indebære?

Hvis ikke, så gennemgår vi nogle af de mest gængse og populære former for aktive ferier nedenfor.

Trekkingture:

Trekking er, når man udforsker naturen helt tæt på, ganske enkelt ved at bevæge sig igennem den. Du spænder dine støvler og din rygsæk, og så udforsker du naturen på din vej. Du kan både udforske naturen i højderne, også selvom det ikke nødvendigvis behøver involvere bjergbestigning, og du kan bevæge dig gennem fladere terræn, hvis du hellere vil det. Du kan trekke på landjorden, gennem skove, på gletsjere, i bjergene, på savannen, i junglen og alle andre steder, hvor civilisationen ikke er tæt på og det er en smule krævende at komme frem. Lige meget hvor du tager hen, så er trekking en anderledes og intens måde at opleve andre steder og naturen på.

Bjergbestigning:

Hvis trekking i bjergene ikke er nok, kan du overveje at tage på reel bjergbestigning. Her oplever du alt fra oven, og vil opleve hvordan det er at leve i en rygsæk, samtidig med at luften bliver tyndere og tyndere. Bjergbestigning er dog ikke for sarte sjæle, for man komme til at lide nogle afsavn og opleve nogle ekstreme temperaturer. Hvis du altid har drømt om at bestige og se Kilimanjaro, er det bare om at komme afsted på bjergbestigningsferie!

Sportsferie:

Udover de ovenstående, lidt særlige aktive ferier, kan du selvfølgelig også rejse efter en bestemt sport. Hvis du holder meget af at spille golf, kan du for eksempel vælge at tage på en golfferie. Hvis du godt kan lide at ride, kan du tage på en ride- og hesteferie, hvor du kommer helt tæt på din firbenede ven. Du kan selvfølgelig også tage på snorkel eller dykkerferie, hvor du får lov til at opleve havets dybder, eller måske en sejlferie, hvor I laver øhop.

Det er faktisk kun fantasien og pengepungen der sætter grænser, når det kommer til aktive ferier!